Опције уписа

Физично махалоЛекционният курс по менаника представлява едно последователно съвременно изложение на основните понятия, величини, закони и експериментални факти на класическата механика на идеалните и реални тела. При това се използва изучавания в І курс математически апарат. В рамките на 3 – 4 учебни часа се прави и въведение в релативистичната механика, запознаването с която помага за разбиране границите на приложимост на класическата механика. 

В часовете за лекциите се провеждат и няколко контролни работи. Те имат за цел да проверят  от една страна усвояването на законите и дефинициите, а от друга умението на студентите да ги прилагат в практически ситуации. С цел подготовка за тези контролни на студентите са дават редица домашни задания от подобен тип.

Семинарните упражнения включват решаване на задачи от почти всички раздели на лекционния курс. Във всеки раздел както на семинарните упражнения така и при самостоятелната работа на студентите, се решават задачи от различни типове и с различно ниво на трудност. 

С прослушването на този курс студентите се научават да разпознават механичните явления, да обясняват причините за тяхното протичане, както и да предсказват бъдещото им развитие. Основавайки се на прости модели, те могат да описва качествено и количествено механични процеси.

Записване - механика 2017-18
Записване - механика 2017-18
Самостални упис (Student)
Самостални упис (Student)