Настройки на записването

Лекционният курс към дисциплината Съвременна португалска драматургия”  запознава студентите с основните тенденции в развитието на португалската драматургия от края на ХХ век и началото на ХХІ век. Изучават се избрани произведения на най-утвърдените съвременни португалски драматурзи. Особено внимание се отделя на драматургичното творчество на португалския нобелист Жузе Сарамагу, като се разглеждат неговото тематично разнообразие и актуална рецепция.

Предварително се изискват основни познания върху литературата, историята и културата на Португалия през ХХ и ХХІ в., владеене на португалски език на ниво, съответстващо на четвърти курс на бакалавърската степен на обучение по специалност Португалска филология, познания върху развитието на португалската драматургия от зараждането й до изучаваната в рамките на дисциплината епоха.

Очакваните резултати са студентите да придобият задълбочени познания за най-актуалните тенденции в развитието на португалската драматургия, контекстуализирайки разглежданата проблематика в по-широките рамки на литературния и на историко-културния процес.

Лекционните занятия в рамките на дисциплината се провеждат на португалски език.

Самозаписване (Student)
Самозаписване (Student)