登録オプション

Курсът по "Природна география на България" има комплексен и системен характер и цели да запознае студентите с най-важните природни особености на страната, с нейния природно-ресурсен потенциал, както и с антропогенните изменения и нарушения на околната среда. Особено важно е разкриването на природните ресурси по региони, което е свързано със същността на специалността и възможностите за оптималното им използване във връзка с регионалната политика и устойчивото им развитие. Всичко това дава теоретична и практическа подготовка на студентите за решаване на конкретни регионални задачи с икономически и екологичен ефект, както и в областта на ландшафтното планиране.
Курсът обхваща два основни раздела. В първия е обхванат покомпонентния преглед на природните особености и закономерности, в процеса на формирането им, развитието и съвременно състояние на територията на България. Вторият раздел разглежда природногеографските особености на физикогеографските региони, като акцента е върху природно-ресурсния потенциал. Разкриват се съвременните проблеми, свързани с използването на природните ресурси, възникналите геоекологични проблеми, както и проблемите по опазването и оптимизирането на природната среда в регионален аспект.
В семинарните занятия се задълбочават знанията и практическите умения на студентите при усвояването на специализираната информация. Добиват умения за пространствен анализ на различни природни и екологични процеси и явления.
このコースにゲストはアクセスできません。ログインしてください。