Enrolment options

Курсът по Основи на кинезитерапията е предназначен за студенти шести семестър редовно обучение в образователно – квалификационна степен бакалавър в специалност „Физическо възпитание и спорт”. Той представя базисна информация за същността, областите на приложение и ползите от кинезитерапията в лечебния процес. Целта на курса е студентите да се запознаят с теоретичните основи и общата методика на кинезитерапията, средствата на кинезитерапията, основните кинезитерапевтични методи на изследване на двигателната, дихателната, сърдечно-съдовата и нервно-мускулната системи. Модулът цели да даде на студента необходимата теоретична и практическа подготовка за прилагането на физически упражнения и други средства на кинезитерапията с профилактична, лечебна и рехабилитационна цел.
Отделено е и място на образователната кинезитерапия за усъвършенстване на организма на децата и подрастващите, влияние върху оформяне на тялото, стимулиране на онтогенетичното им развитие и профилактика от появата на деформации на опорно-двигателният апарат.
Очаква се студентите да усвоят необходимата теоретична и практическа подготовка за прилагането на физически упражнения и други средства на кинезитерапията в часовете по физическо възпитание и спорт с профилактична, лечебна и рехабилитационна цел.
Guests cannot access this course. Please log in.