Einschreibeoptionen

Анотация
Дисциплината обхваща три образователни блока.
Първата част акцентира върху визията и стратегията за позитивното родителство в ранна детска възраст и инициативи на международни организации за позитивното семейно възпитание. Върху тази концептуална основа се извършва характеристика на взаимодействието „образователни институции-семейство“ – основни подходи, проблеми и негативни тенденции, формални и неформални стратегии и форми за сътрудничество с родителите, тенденции и перспективи за оптимизация на взаимодействието.
Във втория образователен блок обект на анализ и оценка са концептуалните, технологичните и практико-приложни акценти на педагогическото образование на родителите. Представени са конкретни модели за работа с родителите, които не са факт в българската образователна реалност.
Практико-приложните измерения в третия блок от курса на обучение се изразяват и в усвояване на умения за обучение на родителите в прилагане средствата на позитивната дисциплина, упражнения и техники за корекция на взаимоотношенията “родители-деца”, непослушанието и проблемното поведение.




Gäste können auf diesen Kurs nicht zugreifen. Melden Sie sich bitte an.