Курсът от упражнения по „Електронни медии” цели да запознае студентите с промените, които са настъпили и които се случват в електронните медии интервюта със събеседници – изявени журналисти от радиoстанции и телевизии.

Сред основните цели на курса от упражнения е студентите да осъществят връзка с практици, за да уговарят още в рамките на часовете летните си стажове в електронни медии, както и възможности за работа в медиите. Курсът има за цел да поддържа връзката между студентите и медийния бизнес.

В избора на журналисти се търси баланс: между журналисти, работещи в комерсиални и обществени медии, така че студентите да се запознаят с ролята на журналиста в различни по статут медии.

В избора на гости водеща е идеята да се представят журналисти в различни професионални роли – репортер, продуцент, редактор, директор на новини, директор на телевизия, програмни директори.

След всяка среща следва анализ и дискусия по теми от разговора, както и подготвени от студентите рецензии на предавания от електронни медии.