Options d’inscription

Преподавател: доц. д-р Георги Димитров

Избираема дисциплина

Целта на курса е даде на студентите необходим минимум от познания върху законовата уредба на авторското право и сродните му права, както и върху правния режим на защита на правата и интересите на гражданите и бизнеса във връзка с различните обекти и блага, представени в електронна форма, обединени в понятието “електронното съдържание”. Освен специализираните познания в областта на обществените комуникации и информационните науки, завършващите програмата следва да познават действащата правна рамка, регулираща различните аспекти от отношенията в информационното общество и комуникациите, както и да имат ясен поглед върху правата и задълженията си, произтичащи от законите.

Правни проблеми във връзка със възникването, използването и защитата на авторски права върху авторски творби и бази данни, както и върху други обекти на закрила възникват във всички аспекти на упражняване на професионалните отговорности в областта на медиите и комуникациите. Това особено важи за електронната среда, където практически всеки обект на интелектуална и индустриална собственост може да бъде представен в електронна форма – продуцентски предавания, репортажи, филми, музика, статии, литературни произведения, дизайн, преводи и т.н.

Познаването на правните норми, установяващи правата и задълженията на участниците на пазара ще спомогне на студентите за навлизането и адекватното упражняване на професията като млади специалисти. 

Les visiteurs anonymes ne peuvent pas accéder à ce cours. Veuillez vous connecter.