Добре дошли в курса "Здравословен начин на живот"

Курсът е предназначен за всички, които искат да живеят здравословно и има какво да даде, както за начинаещи, така и за напраднали. Няма предварително поставени изисквания към участниците в курса освен желание за здравословен начин на живот!

Курсът е дистанционен и е предназначен за индивидуално обучение в домашни условия - чрез Интернет връзка. Обучението е асинхронно и се определя от натрупаните знания. Продължителността е до 4 учебни седмици.


Цели на курса

Курсът има за цел да подпомогне учащите се да проверят какво знаят за здравословния начин на живот и да коригират и допълнят своите знания с нова полезна информация.

Основна задача на курса е да мотивира учащия се да промени начина си на живот към по-здравословен. Затова в края на курса всеки учащ самостоятелно ще изгради свой индивидуален здравословен режим на хранене и тренировки.


Организация на дисциплината

Учащите ще могат най-напред да проверят знанията си по темите и да преценят дали да преминат напред в случай, че имат достатъчни познания в съответната област. Учащите имат възможност и да опреснят знанията си и да преминат през съответната тема дори да са се представили добре на входния тест. Структурата на курса позволява на напредналите да споделят опита си с останалите.

 

Оценяване

Крайната оценка се формира като сбор:  20% споделени материали и активно участие във форумите - по преценка на  преподавателите   80% финално задание

Тестовете служат за самоконтрол и подпомагат учащите в началото или в края на раздела - за да видят дали имат нужда да минат през материала или да прескочат раздела и за да проверят как са се справили след като са научили материала от раздела.

Останалите задачи, поставени по време на курса, нямат за цел получаване на  крайна оценка на обучаемите, а им помогат да затвърдят придобитите знания и да получат нови. Така учащите постепенно се подготвят, за да могат да се представят по-успешно и лесно с финалното задание.  


Форма на комуникация

Задавайте въпросите си във форумите. Въпроси от всякакъв характер, касаещи учебния процес и организация, можете да задавате и на имейл адрес  healthylifestyle@gmail.com.

Във форума за новини ще публикуваме новости за жизнения цикъл на курса.


Допълнителна информация

Отваряне на презентациите в Office 2003 и Office XP.

За да можете да отваряте новите формати на Office 2007 в Office 2003 и Office XP, трябва да инсталирате т.нар. “Office 2007 Compatibility Pack”. Той е безплатен и можете да го изтеглите оттук:

Microsoft Office Compatibility Pack

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en

Последно модифициране: петък, 15 юли 2011, 00:03