Непосредствено след името на курса стои кратка анотация. Тя съдържа описание на курса с неговите основни цели и очаквани резултати. Обемът не трябва да бъде повече от 1-2 кратки абзаца. Подобна кратка анотация, която може да съдържа подходящи изображения трябва да бъде поставена и в секцията Описание при настройките на курса, която да се показва срещу името на курса, преди потребителите да са влезли в него. Подробната анотация на курса се поставя като връзка към отделна страница или файл в основната секция на курса.

Ако е ясен графика на провеждане на присъствените занятия в курса е добре да бъде поставен в тази част на видно място. Подробен график с разпределение на темите по дати и сроковете за предаване на отделните задания е добре да се постави в отделна страница или файл в основната секция на курса.
Датите на присъствените занятия се оповестяват и чрез съобщения в новинарският форум, минимум една седмица предварително (така че ако има пътуващи студенти да могат да организират пътуването и престоя си). Новинарският форум трябва да е настроен на принудително абониране, за да изпраща индивидуални съобщения по електронната поща до всички участници в курс (всеки участник от своя страна трябва да е позволил в индивидуалните настройки на профила си да получава такива съобщения).

Ето примерен начин как тази информация да се представи в основната секция на курса:

Първото присъствено занятие ще се проведе на дата от час в зала XXX на ФМИ.

Последно модифициране: петък, 31 октомври 2014, 21:40