Информацията представена на тази страница оприсва подробно курса, тя може да бъде структурирана като страница в курса както е в случая или като отделен текстов документ, качен като файл в курса (предимството на файла е, че студентите лесно могат да го сволят и отпечатат; предимството на страницата вградена в курса е лесен и бърз достъп до информацията, без да е необходима допълнителна програма за отваряне на файла). Тази информация до голяма степен се припокрива с информацият включена в учебната програма на курса, която може да се публикува на главната страница като отделен файл. Тук се представят подробно целите и очакваните резултати от курса, неготово учебно съдържание и предварителните изисквания, конспект и литература. Включват се също начина и критериите за оценяване.

Наименование на курса

Преподаватели в курса
  
Тук се представя кратка информация за преподавателя или екипа от преподаватели. Освен задължителните име и фамилия на и e-mail адрес, тук може да се добави и кратко представяне на областта, в която работи всеки от тях, техните интереси и др. Добре е да има снимки на всички участници в екипа.
  

Пълна анотация на курса

  
Тук стои по-подробна анотация описваща предмета на курса. Мога да се вмъкнат подходящи изображения, илюстриращи тематиката на курса.
  
Цели на курса
  
Тук се изброяват основните цели на курса.
  • .....
  • .....
  • .....
  • .....
  
Очаквани резултати от обучението

  

Тук се изброяват очакваните резултати от курса.

  • .....
  • .....
  • .....
  • .....
  
Учебно съдържание
  
Тук се изброяват темите от учебното съдържание на курса.
  1. Тема 1: .....
  2. Тема 2: .....
  3. Тема 3: .....
  4. Тема 4: .....
  5. Тема 5: .....
Предварителни изисквания
    
В таси част се описват предварителните изисквания за курса, като знания и умения придобити по други предмети или през предходни години, средства, материали софтуер и др., с които обучаемият трябва да разполага, познания по чужд език (ако предоставяте материали на съответният език) и др.
  
Времеви график
  
Тук се посочва времевия интервал на провеждане на присъствените занятия в курса, ако има предварителен график, като се посочват дата, час и място на провеждане на конкретното занятие. Според изискванията броят на присъствените занятия не трябва да превишава 20% от общия брой часове за курса.
Например:
  
Присъствените занянитя за курса ще се проведат на:
  • дата от хх ч. до хх ч. в зала ххх
  • дата от хх ч. до хх ч. в зала ххх
       
Оценяване
  
Тук се описват начина и критериите за оценяване в курса, например брой домашни работи, курсови проект, контролни, тестове, изпити и др., на база на които се формира оценката от курса както и начина на оценяване - например брой точки, които носи конкретната дейност (например тест), минимален брой точки от тестове и домашни работи за допускане до изпит и др. съответствие между броя точки и оценката.
  
Например:
   
Оценяването в курса става на базата на тестове и курсов проект.
През семестъра има 3 теста (контролни, домашни работи), всеки тест носи максимум 10 точки. Тест, на който студентът не се е явил носи 0 точки.
Курсът завършва с изпит за защита на курсов порект, който носи максимум 70 точки. За допускане до защита на курсов проект, студентът трябва да е положил и трите теста и да е получил минимум 5 точки на всеки от тях. Крайната оценка се формира по следният начин:
    • от 0 до 40 точки Слаб 2
    • от 41 до 60 точки Среден 3
    • от 61 до 70 точки добър 4
    • от 71 до 85 точки Много добър 5
    • от 86 до 100 точки Отличен 6

Конспект

  

В таси част се дава конспекта с въпроси, за изпит по дисциплината. Добре е да се добави като врзка към файл, който студентите могат да свалят и отпечатат.

  

Литература

  

Тук се поставя списък с използваната в курса литература, която студентите могат да ползват при подготовката си.

Последно модифициране: вторник, 11 февруари 2014, 09:47