кратко представяне на всеки участник в курса

Представяне

Представяне

от Константин Радоев -
Number of replies: 1

Здравейте, колеги,

Името ми е Константин Любомиров Радоев и съм пресен-пресен задочен докторант към катедра "Общо, индоевропейско и балканско езикознание" към Факултета по славянски филологии; заедно с това преподавам и шведски език като асистент към катедра "Германистика и скандинавистика".

Темата на моята дисертация е доста представителна както за досегашното ми образование (бакалавър от БП "Скандинавистика" към ФКНФ и магистър от МП "Лингвистика" към ФСлФ), така и за интересите ми в лингвистиката: "Аспекти на синтактичните прояви на семантичните отношения в аргументната структура. Съпоставително изследване между шведски, датски и български"; в общи линии разглеждам влиянието на семантичните роли на аргументите на глагола върху подбора на синтактична конструкция в рамките на лингвистични теории, производни и на X-bar теорията, и на bare phrase structure граматиките на Ноам Чомски от минималистичния му проект. Моят научен ръководител е доц. Екатерина Търпоманова.

От курса бих искал да науча как най-добре мога да нагодя и модифицирам досега изготвения изследователски процес към темата си.